Kategoriat
Matkailu

Yksittäispakatut muovimukit ja itsepalveluturvatarkastus

Yksittäispakatut muovimukit ja itsepalveluturvatarkastus aiheuttivat hilpeyttä ensimmäisinä matkapäivinä.

Tänään ei matkailullisesti tapahtunut mitään mullistavia. Paikallinen Apple Store on nyt nähty, ulkoapäin. Lisäksi risteilin Manhattanin reunoilla ja kävin eläintarhassa. Koska matkailullisesti oli hiukan ontto päivä, käsitelläänpä hiukan asioita, joita ulkopuolelta tulleena olen tänään ja eilen pitänyt hiukan outoina.

Aloitetaanpa eilisestä: lentokentällä turvatarkastus sujuu lähes yhtä nopeasti kuin Suomessa pelkkä saapumisportilta passintarkastukseen kävely. Miksikö? Koska matkustaja eli asiakas tekee kaiken itse. Olet hakenut matkustusoikeuden jo ennen matkaa internetin kautta. Koneessa olet täyttänyt lappusen jossa kysellään tuotko mahdollisesti mukanasi hedelmiä tai oletko kosketellut maatilan eläimiä viimeisen kuukauden aikana. Varsinaisessa turvatarkastuksessa saat ihan itse painaa sormesi sormenjälkiskanneriin ja samalla hymyillä kameralle. Tietosi, sormenjälkesi ja kuvasi on nyt tallennettu Yhdysvaltojen ties minkä hallinnonhaaran tietokantoihin, eikä tullivirkailija tehnyt muuta kuin kysyi, aiotko yöpyä jonkun luona vierailusi aikana. Sen kuitenkin tiedän että tietosi tallentaneella hallinnonhaaralla on hauska lyhenne nimenään.

On myös olemassa kokonaan automatisoituja turvatarkastuksia paljon matkustaville, kansallisen turvallisuuden suhteen vähäriskisille henkilöille. http://www.globalentry.gov/

Hotellihuoneessa ensimmäisenä hilpeyttä herätti pellistä tehdyt ovet, jotka kuitenkin jäljittelevät umpipuisia ovia koristeleikkauksineen. Toinen hilpeyden ja ehkä pienen loukaantumisriskinkin aihe on sänky, jossa nukutaan noin metrin korkeudella. Kolmantena ovat kylpyhuoneesta löytyvät yksittäispakatut muovimukit. Ei riitä että kylpyhuonekäytössä on muovimukit, kun työpyödällä on kuitenkin lasiset, vaan muovimukit on jostain käsittämättömästä syystä pakattu yksitellen muovipusseihin.

Lopuksi vielä muutama satunnainen asia:

  • Visa Elektron toimii automaateissa ilman ongelmia. Automaatin omistaja tosin ottaa palvelun tarjoamisesta pienen palkkion
  • Hurrikaani Igor on lähestymässä itärannikkoa mutten ole uutisten perusteella ainakaan vielä saanut selville missä kohti osuu maalle
  • Olen tänään, ensimmäisenä varsinaisena matkapäivänä ottanut 300+ kuvaa
  • Ennen matkaa listatuista pakko-nähdä-rakennuksista olen tänään vieraillut ainakin Hearst Towerilla ja New York Times Buildingilla