Kategoriat
Matkailu

New York ja vesisade

Ovatko kaikki elokuvista tutut amerikkalaisia koskevat stereotypiat totta? Kuuluuko hotellihuoneeseen aina taksien tööttäily tai valaiseeko punainen neonvalo sängynpäätyä?

Ovatko kaikki elokuvista tutut amerikkalaisia koskevat stereotypiat totta? Kuuluuko hotellihuoneeseen aina taksien tööttäily tai valaiseeko punainen neonvalo sängynpäätyä? Ovatko New Yorkilaiset ystävällisiä ja avuliaita? Paistaako New Yorkissa aina aurinko? Juuri tällä hetkellä säätila näyttää yllättävänkin suomalaiselta, ukkostaa ja sataa vettä. Ei siinä, pidän ukkosesta eikä sadekaan tässä lämpötilassa juuri haittaa (+18), kosteus (88 %) tosin saa lämpötilan tuntumaan hiukan tukalammalta. Ainoa huono puoli sateessa on se, ettei välttämättä pääse tai viitsi lähteä katsomaan pilvenpiirtäjiä East Riverin varteen heti ensimmäisenä iltana.

Hotelli sijainnee jonkinmoisen läpiajokadun varrella, katu on ainakin vielä täynnä takseja ja suurimmaksi osaksi mustia amerikkalaisia autoja. Muun maalaisia autoja ei juuri ole näkynyt. Isänmaallista porukkaa ovat, lippujakin on joka paikassa. Näköalat eivät eivät mainittavammat ole, ikkunasta voinee kurkottamalla nähdä One Court Squaren. Ja taksit todellakin soittavat katujen sinfoniaa, jostain soi lisäksi jäätelöautolta kuulostava melodia. Neonvaloja ei lähistöllä ole.