Monitahoinen hakutulos mobiilissa

Otsikkokuva

Monitahoinenhan on jonkinlainen käännös sanasta ”faceted”, joka taas liittyy termiin ”faceted search”. Fasetoitunut hakutulos ei vain kuulosta hyvältä suomelta.

Pöytäkoneella tai läppärillä monitahoisen haun tahot esitetään hakutulossivun vasemmassa reunassa. Amazonin hakutulossivu on ehkä tunnetuin esimerkki monitahoisesta hausta. Mobiliissa ei kuitenkaan ole tilaa vasemmalle palstalle ja näin ollen ei myöskään monitahoiselle haulle.

Kokeilin kuinka tahot saisi siirrettyä paikkaan, johon ne sopivat mobiilissa, eli käytännössä pois näytöltä. Ainoastaan painike tahojen esiintuomiseksi on näkyvissä. Ongelmana tässä ratkaisussa tosin on se, ettei ruudulta voi nopeasti nähdä mitkä hakuehdot ovat käytössä.

Seuraavaan versioon voisi myös lisätä tahojen poiston hakuehdoista raahaamalla tahoa ilmaiseva painike ulos tahojen joukosta.

Tämä on ensimmäinen konseptitoteutus, jonka olen tehnyt käyttäen minulle suositeltua Foundation-alustaa käyttäen. Lisäksi käytössä oli Jade koodin kirjoittamisen apuna. Kaiken lisäksi molemmat pyörivät vielä NodeJS:n päällä. Sanotaanko että opin jonkin verran uusia menetelmiä ja tekniikoita tämän konseptin toteutuksen yhteydessä.

Mikäli haluaa nopeasti konseptoida / toteuttaa ideoitaan suosittelen kokeilemaan Jadea: ainakin tällä hetkellä. Jos jollakin on ehdottaa jotain vielä parempaa, niin olen avoin ehdotuksille.

Konseptia mobiilista monitahoisuudesta hakutuloksissa voi katsella täältä: Monitahoisuus mobiilissa. Pöytäkoneella ja läppärillä kannattaa muutella selainikkunan kokoa ja kokeilla miltä konsepti näyttäisi älypuhelimen selaimessa.

Otsikkokuva on kaapattu palvelusta Responsinator.