Kategoriat
Internet Käytettävyys

Firefox 13 ja kotisivu

Firefox on päivittynyt versioon 13 ja mukana on ainakin yksi toimimaton osa. Nimittäin käyttäjän itsensä asettama kotisivu korvautuu uudella välilehtiesittelyllä. Kaikki eivät välilehtien pikavalintaa välttämättä halua nähdä mutta henkilökohtaisen kotisivun asettaminen selaimen asetuksista ei enää toimikaan.

Firefox on päivittynyt versioon 13 ja mukana on ainakin yksi toimimaton osa. Nimittäin käyttäjän itsensä asettama kotisivu korvautuu uudella välilehtiesittelyllä. Kaikki eivät välilehtien pikavalintaa välttämättä halua nähdä mutta henkilökohtaisen kotisivun asettaminen selaimen asetuksista ei enää toimikaan.

Normaalistihan kotisivu asetetaan Firefoxissa selaimen asetusten Yleiset-välilehdeltä (Kuva 1). Versiossa 13 näin näyttäisi myös olevan mutta tietojen muuttaminen ei vaikuta mitään, uudessa välilehdessä on aina välilehtien pikavalinta.

Firefoxin asetuksien Yleinen-välilehti
Kuva 1. Firefoxin asetuksien Yleinen-välilehti, kotisivun asettaminen

Onneksi asia on korjattavissa mutta vaatii käyntiä Firefoxin konepellin alla.

  1. Selaimen osoiteriville kirjoitetaan ”about:config” ja hyväksytään tietoinen suostumus tietojen muuttamisesta
  2. Avautuvan sivun hakukenttään kirjoitaan ”tab”, välilehtien asetuksiahan ollaan muuttamassa (Kuva 2)

    Firefoxin konepellin alla tehtävät muutokset, about:config.
    Kuva 2. Firefoxin konepellin alla tehtävät muutokset
  3. Etsitään muuttujan ”browser.newtab.url” rivi ja annetaan muuttujalle arvoksi se sivu, joka halutaan kotisivuksi asettaa (Kuva 2). Muuttujan arvoa voi muuttaa joko tuplaklikkaamalla riviä tai painamalla hiiren väärä painiketta ja valitsemalla valikosta ”Muokkaa”.
  4. Tehdään muutokset myös muuttujan ”browser.newtabpage.enabled” riville (Kuva 2) joko tuplaklikkaamalla tai hiiren väärällä painikkeella ja valitsemalla valikosta ”Vaihda”. Muuttujan arvona pitää olla ”False”.

Nyt uudet välilehdet ovat sellaisia kuin haluat. Toivotaan että Mozilla tuo oletusvälilehden valinnan takaisin seuraavissa versioissa.