Kategoriat
Matkailu Televisio

Tottumiskysymyksiä

Mielenkiintoista kuinka reilun viikon jälkeen kaikki paikalliset kummallisuudet ja tavat alkavat tuntua normaaleilta käytännöiltä. Tällä hetkellä voisin jäädä tännekin. Asuisin siis Hong Kongissa ja Chicagossa. Mustikat ovat tosin väärennöksiä.

Mielenkiintoista kuinka reilun viikon jälkeen kaikki paikalliset kummallisuudet ja tavat alkavat tuntua normaaleilta käytännöiltä. Tällä hetkellä voisin jäädä tännekin. Asuisin siis Hong Kongissa ja Chicagossa. Varmaankin talvet Hong Kongissa ja lopun vuodesta Chicagossa. New York olisi hiukan liian hektinen asuinpaikka.

Eräs asia johon en välttämättä tottuisi tuli ilmi tänään aamiaisella. Tilasin mustikkalettuja ja sain lettuja mutta mustikat olivat väärennettyjä. Mitä ilmeisemmin Suomessakin saatavilla olevia pensasmustikoita. Ne maistuvat hiukan mustikoille, eivät ehkä ihan yhtä kirpeille, rakenne on erilainen ja isompiakin ovat.

Lisäksi täällä suojatiellä autojen eteen käveleminen edellyttää pientä varovaisuutta. Täällä kun on vasta astunut voimaan laki, joka edellyttää autoja pysähtymään suojatien eteen, kun aikaisemmin autoilijoiden on ainoastaan tarvinnut vain varoa. Mahtanut tarkoittaa pientä koukkausta ja torven huudattamista. Parin isomman poliisiratsian jälkeen autoilijoiden väistämisinto on kai alkanut kasvaa. En siltikään välttämättä kävelisi täällä suojatielle katsomatta.

Ja viimeisenä, televisioon pääsyni kunniaksi, hiukan lisää mainoksia. Suomessa mainoksissa vertaillaan yleensä mainostettavaa tuotetta vain johonkin samankaltaiseen tuotteeseen(Merkki X). Täällä ei pelätä vertailla muihin vastaaviin tuotteisiin, nimiä unohtamatta. Madza 3:n jälleenmyyntiarvo säilyy paremmin kuin Corollan, Jettan ja jonkun muun mallin. Subwayn patongeissa on ravintoarvot paremmin kohdillaan kuin McDonaldsin hampurilaisissa. Eikä tämä rajoitu ainoastaan tuotteisiin.

Kongressivaalit ovat lähestymässä ja se näkyy myös televisiossa. Eduskunta- ja muiden vaalien aikaan Suomessa pyörivät mainokset esittelevät vain ehdokkaan ominaisuuksia, niitäkin vain ympäripyöreästi. Täällä ei niinkään näe mainoksia, joissa ehdokkaat paisuttelevat omaa erinomaisuuttaan. Sen sijaan ehdokkaiden kannattajayhdistysten maksamat mainokset yrittävät mustamaalata vastaehdokkaita heidän tekemisillään: lainauksia sanomalehdistä, äänestyskäyttäytymistä sekä rahan liikkumista.

En tiedä menisikö vastaava läpi Suomessa. Mainoksissa ei kuitenkaan hyökätä suoraan henkilö vastaan, vaan heidän tekemisiinsä julkisuudessa. Eli eduskuntavaaleissa voitaisiin hyökätä Ile Kanervaa vastaan tekstariskandaalilla tai Vanhasta vastaan lahjussyytöksillä. Mikäli haluaa vaikuttaa omaan äänestyskäyttämiseensä eduskunnassa tehdyillä päätöksillä, kannattaa tarkistaa Kansan muisti -verkkopalvelusta mitä eduskunnassa onkaan edellisellä vaalikaudella tullutkaan päätettyä.