Kategoriat
Matkailu Televisio

Kiireinen päivä sääkanavalla

Suomessa tuskin toimisi pitkään kanava, jossa puhuttaisiin erilaisista säistä ympäri maata. Täällä viikonloppuna on vuorossa erikoisohjelmaa, jossa seurataan Igoria ja Karlia ja sitä kuinka ne ylittävät Atlanttia.

Suomessa tuskin toimisi pitkään kanava, jossa puhuttaisiin erilaisista säistä ympäri maata. Vaikka Helsingissä tai Utsjoella saattaa ollakin lumen suhteen hiukan eri tilanne saman päivän aikana, ovat Suomen säätilan vaihtelut aika mitättömiä paikalliseen säähän verrattuna. Siltikin pelkästään säälle omistettu kanava tuntuu hiukan liioittelulta.

Kanavalla lähetetään myös säähän liittyviä dokumentteja mutta tällä hetkellä kanavan täyttää suora lähetys, jossa seurataan New Yorkin ylittänyttä tornadovyöhykettä samalla intensiteetillä kuin Suomessa seurattaisiin Linnan juhlia. Lisäksi viikonloppuna on vuorossa erikoisohjelmaa, jossa taasen seurataan Igoria ja Karlia ja sitä kuinka ne ylittävät Atlanttia.

On tietysti ihan ymmärrettävää, että ihmisiä varoitetaan mahdollisesti vaarallisista sääilmiöistä, varsinkin kun Ohiossa on jo kaksi tornadoa käynyt pyörimässä ja levittämässä rojua ympäriinsä. Tuntuu kuitenkin, ettei paikallisilla oikein pysy mopo käsissä edes säästä puhuttaessa. Kaikki on superlatiivia ja mahdollisimman tunteisiin vetoavaa. Lisäksi samaa asiaa pyöritellään uudestaan ja uudestaan: samat webbikamerat, samat asiantuntijat viiden minuutin välein.

Sosiaalisia täällä kuitenkin osataan olla televisiossakin. Twitpic:t myrskytuhoista ovat helppoa sisältöä. Lisäksi Weather Channelilla on nyt päivitetty iPad-applikaatio, jonka avulla voit muun muassa seurata säätä.

Täällä muuten sataa täysin samalla lailla kuin elokuvissa.