Referenssi, lat. referre + entia.

Havainnekuvain

Osalle kaupunkilaisista osallistuminen kaupungin kehittämisestä käytävään keskusteluun tuntuu tyssäävän siihen, ettei tietoa asioista tunnu löytyvän helposti. Havainnekuvain saattaa auttaa asiaa.

Parhaat paikat

Minulla on ongelma. Ongelma liittyy elokuvissa käymiseen ja lippujen tilaamiseen. En koskaan muista missä olen tietyssä salissa istunut tai että oliko paikka mitenkään hyvä. Tiettynä peukalosääntönä voi pitää sitä, että keskellä riviä, hieman keskimmäisen rivin takana on hyvät paikat. Olen kuitenkin huomannut, ettei tämä pidä aina paikkaansa.

#Tampere Instagramin silmin

Otsikkokuva

Instagramiin lisättyjen kuvien paikkatietoja ja tageja voitaisiin käyttää hyväksi kaupunkisuunnittelussa mutta miten?

Informaation visualisointi: Eduskuntavaalit 2015

Uudessa eduskunnassa on havaittavissa selviä ryhmittymiä Ylen vaalikoneeseen annettujen vastausten perusteella. Lisäksi Suomi vääristyy, jos vaalipiirien pinta-ala on suhteessa vaalipiiristä valittaviin kansanedustajiin.

D3: asumisväljyys + junat

Koska nykyisessä työssäni minun pitää miettiä kuinka informaatiota voidaan esittää mahdollisimman tehokkaasti, päätin tutustua D3-kirjastoon, jonka avulla voi luoda dataan pohjautuvia dokumentteja, yleensä jonkinlaisia kuvaajia. UX-suunnittelijana pitää ottaa myös huomioon se kuinka informaatiota esitetään, siksi harjoittelen sen esittämistä. Vaikka pidänkin itseäni teoreettisempana suunnittelijana, on hyvä tietää kuinka asioita voi toteuttaa. Tässä on kaksi harjoituksena tekemääni …