VR:n verkkokaupan käytettävyys testattu

Itse en ole sitä kuitenkaan testannut, vaan Userpoint Oy. Kyseessä on erittäin perusteellinen läpikäynti junalipun ostoprosessista korjausehdotuksineen.

Kuten monen muunkin käytettävyydeltään huonon internetsivuston kohdalla myös VR:n verkkokaupassa esiintyvät puutteet käytettävyydessä ovat tyypiltään sellaisia, että ne tulisivat ilmi jo hieman kevyemmissä käytettävyystesteissä. Itseasiassa osa ongelmista olisi varmasti jäänyt pois, jos prosessissa olisi ollut mukana edes hiukan enemmän käyttöliittymään kohdistunutta suunnittelua.

Käytettävyysarvion voi ladata ja lukea oheisesta linkistä: www.userpoint.fi/reports/VR%20verkkokauppa%20kaytettavyysarvio.pdf. Pieni huomautus itse arviosta tosin vielä. Olisi suositeltavaa käyttää teksteissä ainoastaan yhtä kieltä. Tästä syystä radiobutton ja checkbox, pistivät silmään.