Käyttäjätestin tuloksia

Käyttäjätestit on nyt tehty ja testien tulokset on saatu hyödynnettyä. Käyttäjätestaus on todellakin uusia näkökulmia tuova kokemus. Suosittelen kaikille ja samalla voi parantaa tuotteitaan. Käyttäjätestauksessa tuli esille asioita, joita ei olisi koskaan edes ajattelutkaan. Samalla huomasi sen, että testitilanne todellakin vaikuttaa testituloksiin.

Testien tarkoituksena oli testata uutta palveluamme paperiprototyyppeillä. Olisi ollut järkevää testata myös muissakin kehitysvaiheissa mutta siihen ei ollut nyt mahdollisuutta. Testattavana oli kolme erilaista käyttöliittymän ja sivuston rakenteen paperiprototyyppiä, joista testien perusteella muokkasin lopullisen käyttöliittymäsuunnitelman. Kaiken taiteen sääntöjen vastaisesti myös tein palvelun teknisen toteutuksen. Tiedän kyllä mitä sanotaan siitä, että sama henkilö suunnittelee, testaa ja toteuttaa.

Kahteen käyttäjätestien herättämään kysymykseen haluaisin löytää kunnolliset vastaukset:

  • Kuinka pitkään käyttäjä on valmis yrittämään etsiessään tietoa sivustolta
    • käyttäjätestissä?
    • käytännön tilanteissa?
  • Voiko sivuston rakenne olla toissijainen käyttäjälle, jos sisältö on tarpeeksi kiinnostavaa.

Testeissä nimittäin käyttäjät jatkoivat tiedon etsintää, vaikka oli selvästi huomattavissa että toiveet oikean tiedon löytämisestä olivat jo kadonneet. Lisäksi harva käyttäjä ei poistunut sivustolta, eli toiminut kuten käytännön tilanteissa varmasti toimittaisiin. Eli käytettävyystesti ei selvästikään aina vastaa todellista tilannetta.

Kehitysprosessin tuloksena on valmistunut Virtuaaliasiamies Keijo, joka on Turun Seudun Kehittämiskeskuksen tarjoama kysy ja vastaa- palvelu yrittäjille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Palvelua ei ole vielä virallisesti julkistettu mutta palvelu on silti jo olemassa ja löytyy osoitteesta http://www.keijo.fi