Unohtuiko www?

Niin, unohditko kirjoittaa taas yrityksen/kunnan/muun julkishallinnon edustajan kotisivun osoitteen alkuun nuo kolme systeemiä merkitsevät kirjainta. Unohduksen ei pitäisi estää pääsyä sivuille, sellainen ei vain kuulu hyvään käyttökokemukseen. Kaikki julkishallinnollisia, tai muitakaan, palveluja tarjoavat tahot eivät kuitenkaan ole tätä vielä sisäistäneet.

Kun on töiden puolesta tekemisissä suomalaisten kaupunkien ja kuntien verkkosivujen kanssa tulee väistämättä vastaan sivustoja, jotka eivät vain tahdo olla ystävällisiä sivuilla kävijöille. On helppo kuvitella minkälaisia ongelmia aiheuttaisi yritykselle, jos yrityksen etuovesta ei pääsisikään helposti sisälle. Mutta miksi tällaista pääsee sitten tapahtumaan?

Yleensä rikkureina tässä asiassa ovat pienemmät kunnat ja yritykset, joilla ei välttämättä ole resursseja tarkistaa kaikkea sivuston toimintaan liittyvää mutta tämä on virhe, jota kenenkään ei pitäisi enää tänä päivänä tehdä. Toisaalta ei ehkä tiedetä mistä virhe voi johtua, eikä siihen voida silloin puuttua, toivotaan vain ettei kukaan koita päästä sivulle kirjoittamatta www:tä osoiteriville. (Yleensä helpointa on muuttaa palvelimen asetuksia ja ohjata molemmat osoitteen muodot samaan osoitteeseen, joka on joko ilman tai kanssa www:n.)

Seuraavassa listassa joitain vastaan tulleita rikkureita.